Direct verkopen

Direct verkopen

Uw klant heeft al heel lang een factuur bij u openstaan maar betaald deze maar niet. U heeft gemaild en gebeld maar krijgt geen gehoor. Nu kunt u kiezen om een incassobureau in te schakelen of u kunt kiezen om uw vordering te verkopen.
Als u kiest om een incassobureau in te schakelen dan zal deze er alles aan doen om uw factuur betaalt te krijgen. Hier kan wel een hele tijd overheen gaan. Ook zal dit kosten met zich meenemen. Dit kan komen door wanbetalers die niet willen betalen of ze wachten tot het dossier bij de deurwaarder of rechter ligt en betalen dan pas. Om u dit allemaal te besparen kunt u nu direct uw vordering verkopen.

Hoe werkt het?

Als u heeft besloten om uw openstaande vordering te verkopen dan zal de koper contact met u opnemen. In dit gesprek zal aan bod komen om wat voor vordering het gaat en wat de risico’s zijn voor de koper. De koper zal aan de hand van dit gesprek en nader onderzoek een bod doen op uw vordering. U kunt er dan voor kiezen om hiermee akkoord te gaan of niet. Het bod zal altijd lager zijn dan het bedrag van de vordering zelf, dit heeft natuurlijk te maken met het risico dat de koper loopt.

Beide partijen gaan akkoord hoe verder

Als beide partijen tot een overeenkomst zijn gekomen dan kan de akte van cessie opgemaakt worden. Deze zal door beide partijen moeten worden getekend. Als dit is gebeurd dan is de verkoop officieel rond. De koper zal het afgesproken bedrag dan overmaken naar de verkoper. De koper van de vordering zal gaan proberen de vordering betaalt te krijgen.

Voordelen voor de verkoper

Het voordeel voor de verkoper is dat hij zonder een incassoprocedure te starten toch een deel van zijn geld krijgt. Ook spaart het heel veel tijd voor de verkoper want hij krijgt na de overeenkomst direct het geld op zijn rekening.

Neem direct contact op

14 + 14 =